JAZZMASTER MAGIC BY MJT!

Amerikkalainen Mark Jenny sekä veljensä Matt ovat keskittyneet valmiiksi relikoitujen eli vanhennettujen kitaranosien valmistukseen, jo vuodesta 1997 lähtien. Ja melkoisella menestyksellä. Guitarworxilla on ollut ilo ja kunnia kasata useampia soittimia näistä osista. Jokaisella kerralla suupielet ovat nousseet muikeaan hymyyn.

Tämä tarina perustuu erään Guitarworxin asiakkaan mielenkiintoiseen Jazzmaster-projektiin. Tilauksessa olleet osat koostuvat kevyestä Swamp Ash Body (suosaarni) rungosta ja Quarter Sawn Maple Neck (varttisahattu vaahtera) kaulasta. Molempien nitrolakattu pinta on taitavasti vanhennettu, ilman pelkkää taltta ja vasara käsittelyä. Todennäköisesti matkan varrella on käyty muun muassa pakastimen kautta…

No mutta. Palataksemme kitaran Musikraft-kaulaan, on tilauslistalla ollut Indian Rosewood Fretboard eli useitakin asteita tummempi ruusupuinen otelauta, 10-14” radiuksella. Kaulan profiili on Guitarworxin asiakkaan valitsema erityinen kevyt V-Shape, valmiiksi taustapuoleltaan kuluneeksi hiottuna. Rosterinauhat ovat mallia 6105. Myöskin valmiiksi vanhennettu Vintage-tyyppinen virikoneisto,  asennettuna, kuuluu tähän ’tehdastoimitukseen’. Kuten myös valmiiksi uritettu luinen yläsatulan aihio.

Entäpä sitten muut kilkkeet? Kitaran Alnico V -mikit (neck 7.4K ja bridge 8.1K) on tilattu Q-Pickupsilta Kroatiasta. Kitaran tallan valmistaja on amerikkalainen Mastery ja lukittava vibra tulee Fenderiltä (ainakin tässä kohtaa). Vibra on modattu Staytrem kammen kiinnitysholkilla. Kitaran sähköosasto puolestaan muodostuu valmiista erillisestä Harness-paketista, laadukkailla osilla (CTS, Switchcraft, Orange Drop).

Kaiken asennuksen ja työstön jälkeen on aina luonnollisesti edessä koeponnistus. Ja kyllä, hyvä mutta hieno soitin tuli. Uskomattoman kevyt (erityisesti Jazzmaster) ja upeasti resonoiva yksilö. Puhumattakaan kitaran pitkästä sustainista… Kyllä näillä ameriikan MJT- veljeksillä täytyy olla jokin ylemmän asteen yhteys Mojo-osastoon.

Lisää tällaisia!

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx
MJT Jazzmaster Custom