TONEMASTER TELECASTER WITH SPECIAL LOOKS!

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx
Warmoth Telecaster

Eräs Warmothin (USA) tuotantoon tykästynyt Guitrworxin vakioasiakas päätti tilata itselleen rakennuspalikat hieman erilaiseen Telecasteriin. Entäpä jos unohtaisi pleksin ja valitsisi vähän erilaisen mikkikattauksen?

Paketti koostuu takaa jyrsitystä (Rear Routed) mahonkibodysta (Mahogany Body), jonka päälle on asennettu  upeakuvioinen vaahterakansi (Spalted Maple Top), kermanvärisellä bindauksella (Cream Binding). Modern Vintage mallinen kaula on veistetty lämpökäsitellystä villikuvioisesta loimuvaahterasta (Roasted Flame Maple), jonka päälle on asennettu Bocotesta valmistettu 10-16” Compound Radius otelauta. Jotenka, pintakäsittelyä ei tarvita.

Kitaran vähän erilainen mikkikattaus koostuu kaulaposition P90 mikistä (Seymour Duncan Vintage P90) ja tallaposition normaalia tymäkämmästä Telemikistä (Seymour Duncan Quarter Pound). Jotta mikit saadaan toimimaan optimaalisesti, valitsi Guitarworx potikoiksi 500K versiot, mutta asensi tallamikin eteen sopivan arvoisen vastuksen. Näin kaulamikki ei ole turhan tumma, eikä tallamikki turhan kirkas. Toimii.

Tämän Telecasterin soundin odotukset olivat lähtökohtaisesti kohtuullisen korkealla. Rakennuspuut, kaulan Tusq yläsatula, mikit sekä Wilkinson/Gotoh talla kompensoiduilla messinkisillä tallapaloilla löivät lisää löylyä kiukaalle. Mutta kylläpä sihahti! Jo ilman vahvistusta kitaran klangi yllättää rikkaudellaan ja pituudellaan. Ja sitten vahvistettuna…

Eväitä on moneen lähtöön, oli sitten hakusessa räkä tai puhdas. Kitarasta löytyy tarvittaessa potkua, mutta tallamikki kuulostaa silti Teleltä. Kaulaposition P90 taipuu rockista bluesin kautta jazziin ja mikkien keskiasento on hyvinkin käyttökelpoinen monipuoliseen tulkintaan. Kerta kaikkiaan hieno kokonaisuus.

Tällaisia projekteja on ilo ja kunnia toteuttaa!