GIBSON MIDTOWN 2015 FINE-TUNING!

Tämä Gibsonille harvinaisempi tasakantinen puoliakustinen sähkökitara kävi Guitarworxissa perushuollossa. Samalla tviikattiin muutamat seikat parempaan kuosiin.

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx

Gibson Midtown muistuttaa ulkonäöltään vahvasti klassista ES-335 mallia, joskin Midtown on mitoiltaan hieman pienempi ja kompaktimpi. Kuten todettu, kitaran koppa ei ole kaarevalinjainen (arch-top) vaan tasakantinen (flat-top). Itse asiassa Midtown muistuttaa rakenteellisesti enemmän esim Telecaster Thinlinea.

Midtownin mahonkinen body on jyrsitty ontoksi (chambered) ja päälle on liimattu tasainen vaahterakansi, kaksilla f-aukoilla. Jakki sijaitsee käytännöllisesti bodyn sivussa. Bodyn takana on avattava ’huoltoluukku’, joten elektroniikkaan pääsee hyvin käsiksi. Kitaran slim taper liimakaula on veistetty yhdestä mahonkipalasta, otelaudan materiaali on ruusupuuta. Nauhat ovat mukavan pyöreät medium jumbot.

Gibson Midtownin erinomaisten soundien takana ovat vahaamattomat Burstbucker 1 ja Burstbucker 2 mikit, alnico II magneeteilla ja balansoimattomilla keloilla (unbalanced coils). Näillä eväillä syntyy hyvin avoin ja rapea sointi. Kitara taipuu mieluusti moneen menoon.

Guitarworx suoritti perushuollon ohella kevyen nauhojen plaanauksen. Yläsatulaksi vaihtui Tusq ja volapotikoihin asennettiin Treble Bleed kytkennät. Nyt kelpaa vetää, olipa sitten keskikaupungilla tai muualla!