A RARE-BIRD TAKAMINE ELECTRIC FROM THE 80’S!

Japanilainen Takamine on tunnettu ja arvostettu kitaravalmistaja, jonka akustisia ja elektroakustisia malleja käyttävät monet maailmantähdet. Sen sijaan Takaminen sähkökitarat ovat monelle tuiki tuntemattomia.

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx

Tämä Guitarworxin huollossa käynyt Takamine solid body on niinikään sikäli tuntematon, että kitaran mallista ei toistaiseksi ole löytynyt varmaa tietoa. Niinpä käytämme siitä tässä yhteydessä merkintää ’UEG’ (Unidentified Electric Guitar). Mikäli jollakulla on tarkempaa tietoa, otetaan se kiitollisena vastaan. Kitara on ostettu 80-luvulla Aron Soittimen liikkeestä ja ollut samalla omistajalla siitä lähtien.

Tapaus Takamine ’UEG’ on varustettu solakalla liimakaulalla (set-neck), kahdella humbucker mikillä ja Takaminen kelluvalla vibratallalla sekä omintakeisella kielten lukituksella. Kitarassa on normi yläsatula, mutta tämän pohjoispuolelle on sijoitettu erillinen Floyd Rose –tyyppinen lukitusjärjestelmä. Äänensäätöön on varattu master volume ja neck tone sekä bridge tone.

Koska kitaran vibratalla oli huoltoon tullessaan valmiiksi säädetty ’kiinteäksi’, poistettiin kielten lukitus kitaran lavasta. Näin kielten vaihtaminen on helpompaa. Yläsatulan alhaisten kieliurien aiheuttaman kielten särinän (string buzz) takia paikalle vaihdettiin Tusq-satula. Samalla perushuollon toimenpiteiden lomassa hiottiin otelaudan nauhat kuosiinsa.

Takamine ’UEG’ tuotti vahvistimeen kytkettynä ensin pelkkää hurinaa. Irronneen jakkipiuhan ohella kävi ilmi, että kaulamikki oli sanonut irti työehtosopimuksensa. Niinpä paikalle ruuvattiin tallamikin kanssa yhteensopiva humbucker. Valinnaksi päätyi mieto DiMarzio EJ Custom (output 178 mV). Ja hyvin pelittää. Kitaran mikkikattaus tuottaa miellyttävän pehmeän soundin, mutta tarvittaessa löytyy myös rouheaa purevuutta. Nyt voi taas vetää!