CHAPMAN GUITARS – SERIOUS BANG FOR THE BUCK!

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx

Banaaneihin tykästynyt vikkeläsorminen brittiläinen kitaristi Rob Chapman on monillekin tuttu You Tubesta. Mies keksi vuonna 2009 suunnitella faniensa toiveiden pohjalta oman kitaramalliston, jonka tarkoituksena on tarjota rahalle tanakasti vastiketta. Chapman Guitarsin Standard Series mallit valmistetaan Indonesiassa ja Pro Series mallit puolestaan Koreassa. Suunnittelussa ja laadunvalvonnassa rima on selkeästi asetettu korkealle.

Guitarworxilla oli ilo tutustua malliston Standard Series osastoa edustavaan ML2 Modern kitaraan. Hintaluokkaansa (n 500€) nähden tässä yllättävän kevyessä soittopelissä on vakuuttavat specsit. Loimuvaahteralla viimeistelty body on mahonkia (mahogany) ja 25” mensuurin liimakaula vaahteraa (maple neck). Reunoiltaan sopivasti pyöristetyn otelaudan materiaalina on eebenpuu (eboby fretboard), johon on istutettu 24 jumbonauhaa. Yläsatulan virkaa toimittaa kiitettävästi Graph Tech yhtiöiden valmistama Tusq.

Chapman ML2 Modern kitaran sähköosasto on toteutettu kahdella puolitettavalla Chapman Stentorian Zero humbuckerilla (kaula Alnico V 9.5K ja talla Alnico V 14.5K). Molemmille mikeille on omat 500K volapotikat, joita komppaa yhteinen 500K master tone push-pull toiminnolla (split). Mikkiswitch on kolmiasentoinen. Chapmanin soundit ovat erittäin asialliset ja käyttökelpoiset, myös puolitettuina.

Guitarworxin työlistalle kirjattiin kitaran perushuolto säätöineen ja nauhojen kevyt hionta sekä 10-46 kielisetin asennus. Näiden toimenpiteiden jälkeen voikin sitten lähteä toteuttamaan itseään hyvinkin moninaisiin keitoksiin ja koitoksiin. Suositellaan!