TELECASTER BLUES SPECIAL!

Tämä Fender Telecaster MIM (Made In Mexico) kävi Guitarworxissa sonnustautumassa paremmin bluesin soittoon, muutaman huolella valitun päivityksen merkeissä. Kitara oli sinänsä hyvässä iskussa, ainakin ulkonäkönsä puolesta. Pleksi oli valmiiksi vaihdettu mustanpuhuvaksi 1-ply versioksi.

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx

Fenderin Meksikossa valmistetut mallit ovat tunnnetusti rakennuspuiltaan usein vähintäänkin samalla viivalla USA-mallien kanssa. Puuosat rahdataan käytännössä vain rajan yli edullisempien tuotantokustannusten Meksikoon. Sen sijaan näiden mallien mikit jättävät monille toivomisen varaa.

Kitaran toimenpidelistalle kirjattiin perushuolto, nauhojen plaanaus, uuden Tusq-yläsatulan asennus ja uusien mikkien asennus. Guitarworxin suosituksesta mikeiksi valittiin Lindy Fralin Blues Special setti (neck 7.5K ja bridge 7.0K). Näissä mikeissä käytetään Alnico V magneetteja.

Sähköosastolle päädyttiin lisäksi asentamaan mikkien valintakytkimeksi 4-Way switch, jonka ansiosta saadaan käyttöön myös molemmat mikit sarjaan kytkettyinä (humbucker). Mukavan tömäkkä lisävaihde, jonka olemassaolo ei näy mitenkään päällepäin.

Kaikkien toimenpiteiden jälkeen oli luonnollisesti vuorossa koeponnistus. Ja kyllä toimii. Nyt on kitarassa jo sellaisenaan aivan eri klangi, puhumattakaan erosta vahvistimeen kytkettynä. Alkuperäisiin mikkeihin verrattuna soinnissa on eroa kuin yöllä ja päivällä.

Rendezvous with the Blues!