THE ULTRA VERSATILE FENDER JAZZ BASS!

Fender American Ultra on yhtiön omien sanojen mukaan heidän kehittynein mallistonsa, johon kuuluu sekä kitaroita että bassoja. Näkemykseen on helppo yhtyä. Mikäli hakusessa ei ole puristinen vintagemeininki, on American Ultra erinomainen valinta vaativalle, laatua arvostavalle  soittajalle. 

Guitarworxin huollossa vieraili taannoin Fender American Ultra Jazz Bass, vuosimallia 2020. Ja eipä kahta sanaa, hieno ja monipuolinen soitin. Fenderin perinteiden mukaan basson runko on valmistettu lepästä (alder body) ja ’Modern D’ -profiilin kaula vaahterasta (maple neck). Otelaudan materiaali on ruusupuuta (rosewood fretboard), bassolle erikoisemmalla 10-14” compound radiuksella. Modernimpi linja ilmenee myös basson rungon muotoilussa kaulataskun alueella (tapered neck heel ), mikä mahdollistaa vaivattoman pääsyn otelaudan ylimmille nauhoille. 

Fender American Ultra Jazz Bass säväyttää myös elektroniikallaan. Ensinnäkin, soitin on täysin hurinaton Ultra Noiseless Vintage Jazz Bass -mikrofoniensa ansiosta. Toiseksi, soittaja voi valita kytkimellä ajaako bassoaan ’passiivisena’ vai ’aktiivisena’. Konepellin alta nimittäin löytyy myös aktiivielektroniikka, joka tarjoaa 3-alueisen EQ-säädön sekä tietenkin enemmän napakkaa potkua. Passiivimodessa tonesäätö hoituu perinteisesti yhdellä potikan ruuvauksella. 

Guitarworxin työlistalle kertyi perushuolto sekä kielten asennus. Huollon jälkeisten testisoittojen perusteella täytyy todeta, että äänen laatu sekä basson yleinen laatu ja soitettavuus ovat enemmän kuin ’kohillaan’. Mielenkiintoinen tapaus tämä American Ultra Jazz Bass. Tuntuu kuin ajelisi modernilla Ferrarilla, joka silti klaaraa normijazzarin tontin mennen tullen. Kenties jollakin on asiasta erilainen mielipide, mutta hyvä näin. 

Jälleen kerran, hieno tapaus!