JOHN MAYER WAS SEEN AT GUITARWORX!

Grammy Award -palkittu John Mayer on varmasti eräs tunnetuimpia ’nuoremman polven’ bluesvaikutteisia laulavia kitaristeja. Soitossa kuuluvat  monet esikuvat, mutta Mayerin tyyli ja tatsi ovat silti tyylikkäästi aivan omaansa, ja helposti tunnistettavissa. 

Vuosien varrella John Mayer oli miettinyt mahdollisuutta kehittää pääsoitintaan Stratocasteria, omien mieltymystensä mukaisesti. Urbaanilegendan mukaan Fender ei oikein ollut kiinnostunut Mayerin ajatuksista, joten John kääntyi Paul Reed Smithin puoleen. Ja alkoi tapahtua. Kahden vuoden kehitystyön tuloksena syntyi PRS Silver Sky -malli, jossa on pyritty ottamaan huomioon sekä Mayerin että Smithin näkemykset parhaista vuosien 1963 ja 1964 Fender Stratocasterien ominaisuuksista. 

PRS Silver Sky on upea synteesi vanhaa ja uutta. Perinteisen Straton arkkitehtuuri on säilytetty, lisättynä useilla PRS:n käytännöllisillä yksityiskohdilla. Esimerkkinä nyt nippelitietona vaikkapa vibratallan tallapalojen korkeussäätöruuvien urat tallalevyssä, joidenka ansiosta tallapalat säilyvät taatusti tonteillaan. Lista ei lopu tähän. Hieman tuhdimman kaulaprofiilin radiuksen suhteen John Mayerin toiveena tämän US-Made -mallin kohdalla on ollut perinteinen 7.25”. Toimii. Samoin kuin kitaran 635 JM -mikitys, joka toistaa hyvin Mayerin ’midscooped’ soundin. Mikeissä on hieno napakka ja savuinen  purevuus. 

Guitarworxin siunattuna tehtävänä oli suorittaa tälle soittimelle perushuolto, kielten vaihto sekä uuden Tortoise-pleksin asennus. Makuasioita sinänsä, mutta kyllä uusi pleksi istuu paremmin kuin alkuperäinen valkoinen kitaran Orion Green -väritykseen. Go figure. 

Mitäs vedettäis, no vaikka… Gravity!