BRIAN SETZER WAS SEEN AT GUITARWORX!

Kuuluisuuksien visiitit Guitarworxissa senkun jatkuvat. Tällä kertaa vuorossa on rockabilly genrestä lähtöisin olevan tyylitiluttajan työkalu: Gretsch G6120-SSU Brian Setzer Signature. Tämä nimenomainen yksilö on vuonna 2003 Teradan tehtailta Japanissa valmistunut Orange Flame Maple (OFLM) malli.

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx

Brian Setzer on vuosikausia soittanut Gretschin kitaroilla. Nyt kyseessä olevan signaturemallin lähtökohtana on ollut Setzerin vuoden 1959 mallinen 6120. Kitaran 24.6” skaalan kaula ja ontto body ovat vaahteraa. Otelaudan materiaalina on Ebonized Rosewood. Koska tässä mallissa käytetään Bigsbyn vibraa, on herra Setzer halunnut kitaraan lukittavan virityskoneiston (Sperzel Locking Tuners). Hyvä valinta.

Sähköosasto muodostuu kahdesta Gretsch Filtertron humbucker mikistä, joita sävytetään ja säädetään hieman erikoisemmalla kattauksella. Mikkien valinta hoituu 3-way switchillä, jonka vierestä löytyy tonesäätimenä toimiva toinen switch. Molemmille mikeille on omat volapotikat, joidenka lisäksi kitarasta löytyy Gretschin tapaan tietenkin vielä master volume. Jos äänitasot karkaavat lapasesta, saa mastervolalla tilanteen nopeasti haltuun.

Guitarworxilla oli ilo ja kunnia tehdä kitaralle perushuolto ja tasata otelaudan nauhoissa ilmenneet korkeusheitot. Nyt sopii tällä Gretschillä soittaa Chet Atkins tyyppistä pikkausta, hulvatonta Stray Cats vääntöä tai isomman orkesterin sovituksia. Muitakin ehdotuksia otetaan vastaan!