B3 PHOENIX by GENE BAKER!

Siis B3…? Juu ei, Guitarworx ei ole ryhtynyt huoltamaan Hammondeja. Kävi nyt vain niin, että pajalle saapui erään tutun asiakkaan tuorein kitarahankinta pieneen hienosäätöön. Temppuillut switch vaihtui uuteen, volapotikkaan asennettiin Treble Bleed ja nauhoja tasailtiin aivastuksen verran. Perushuollon lomassa.

Kyseessä on arvostetun Gene Bakerin suunnittelema laatukeppi. Baker on vaikuttanut mm Gibsonin ja Fenderin custom shopeissa, joten meriittejä riittää. Esimerkiksi eräs kohtalaisen tunnettu kitaristi nimeltä Robben Ford on käyttänyt Gene Bakerin kitaroita.

Tämä nimenomainen B3 Phoenix vm 2014 on mielenkiintoinen yhdistelmä Gibsonin ja Fenderin maailmoja. Fender scale 25.5″, mutta neck-thru kaula 3+3 virikoneistolla on mahonkia (mahogany neck), 12″ radiuksella ja ruusupuisella otelaudalla (rosewood fretboard). Myös kitaran Fender Telecaster mallinen body on mahonkia. Hieno yksityiskohta on kaulan Gibson Firebird tyylinen korotus bodyssa.

No entäpä sitten muut nippelit ja nappelit? Näissä ei ole säästelty. Sekä virikoneisto että ‘katkaistu’ teletyyppinen talla ovat Klusonin valmistamia. Ja humbucker mikit (Imperial) tulevat erään, jälleen kohtalaisen tunnetun, Jason Lollarin pajalta. Tonepotikan push-pull toiminto splittaa mikit.

Kerta kaikkiaan hieno peli. Kaulan profiili ‘just siinä’. Uskomaton klangi jo ilman vahvistusta ja räikyttimeen kytkettynä soundi vaan paranee. Helppo ja mukava soittaa. Lisää tällaisia!

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx