TOKAI SOUND UPGRADE!

Tämä moitteettomassa kunnossa oleva, vuonna 2005 Japanissa valmistunut puoliakustinen Tokai ES-100 kävi Guitarworxissa mikkien vaihdossa. Kyseessä on Tokain näkemys ja toteutus vuoden 1959 Gibson ES-335 mallista. Ja Tokain tapaan erittäin hyvä sellainen. Kitaran kaula on mahonkia, otelauta ruusupuuta ja body center blockia myöten vaahteraa.

Asiakkaan toiveena oli löytää mikkikattaus, joka toimisi kaikenlaisissa lähdöissä, olematta liian ’rock’ tai myöskään liian ’jazz’. Valinta päätyi DiMarzion arvostettuihin 36th Anniversary PAF malleihin (kaula DP103/Alnico V 7.3K ja talla DP223/Alnico V 8.6K). Mutta toimenpiteet eivät jääneet vielä siihen.

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworxSamalla vaihdettiin volapotikoiksi – yllättävää kyllä – B250K potikat, sillä aikaisempien kokeilujen perusteella keppi oli osoittautunut soinniltaan hieman turhan kireäksi. Nyt 250K volapotikat leikkaavat soundin juuri kohdilleen. Uusi kaulamikki on lämmin, mutta silti kirkas ja erotteleva. Uusi tallamikki on pureva, mutta silti lämmin. Ja soittotatsi vaikuttaa maagisella tavalla siihen, miten mikit reagoivat.

Mielenkiintoinen ja kiinnostusta herättävä tuttavuus. Kaulaprofiili kohdillaan, kitaran paino kohdillaan, laatu ja viimeistely kohdillaan – ja nyt myös soundi kohdillaan. Eikun menoksi!