THE DUKE REIGNS!

Suomalaiset soitinrakentajat ovat saavuttaneet maailmalla merkittävän jalansijan, mistä on syytä olla ylpeä. Eräs ensimmäisistä soihdunkantajista, Ruokangas Guitars, on suunnitellut ja tuottanut laatutietoisten soittajien iloksi useitakin hienoja soitinmalleja. Ja lisää näyttää oleva tulossa.

Nyt kyseessä oleva kitara on Ruokangas Duke Classic, jossa perinteinen mahonki bodyn ja kaulan soitinpuuna on korvattu espanjalaisella seetripuulla(Spanish Cedar). Bodyn yläpuoli (top) on vaahteran sijaan suomalaista koivua (Arctic Birch). Upealta näyttää ja soundaa!

Tämä erään tutun asiakkaamme 6-kielinen kävi Guitarworxissa sonnustautumassa uuteen soundimaailmaan. Soittimeen asennettiin Lollar Imperial High Wind mikit (neck alnico II/8.4 k, bridge alnico II/9.4 k). Kitaran gold hardware lookin mukaan mikeissä on kullanväriset kuoret, Ruokankaan ystävällisesti järjestämällä R-kaiverruksella.

Kepin sähköosasto ei jäänyt ihan siihen. Koska käytettävissä oli kolmen potikan setup, mietittiin sopivaa kattausta. Noh, käytetään laadukkaita CTS nostopotikoita suorittamaan useita eri toimintoja…

Volapotikka hoitaa phase-kytkennän (yläasennossa mukava honotus mikkiswitchin keskiasennossa). Mukaan kytkettiin Treble Bleed, varmistamaan soundin yläpään säilyminen potikkaa ruuvatessa. Keskimmäinen potikka hoitaa perinteisen toneosaston (treble cut) ja puolittaa yläasennossa kaulamikin. Alin potikka puolestaan hoitaa basson leikkaamisen (bass cut) ja puolittaa yläasennossa tallamikin.

Monimutkaista? Ei suinkaan, kaikki toimii varsin loogisesti ja ennen kaikkea hyvin. Soundit ovat taattua tavaraa ja nyt sopivilla lisämausteilla. Harvialan herttua hallitsee entistäkin leveämmällä kädellä. Hieno soitin!

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx