A DISTINGUISHED SWISS ARMY KNIFE!

 

Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx

Globalisaatio, tuo päivän tunnussana. Hyvä esimerkki aiheesta on Guitarworxissa vieraillut, vuoden 2009 Blade RH-4 Classic. Tämä Stratocaster-osastoa edustava malli on amerikkalaisen Gary Levinsonin sveitsiläiselle Blade-tuotemerkille suunnittelema soitin, joka on valmistettu Japanissa. Ja hieno soitin onkin.

Blade RH-4 Classic pitää sisällään seuraavat rakennuspuut: runko suosaarnia (Swamp Ash Body), kaula vaahteraa (Bolt-on Maple Neck) ja otelauta ebenpuuta (12” Ebony Fretboard).

Kitarassa on grafiittinen yläsatula ja Sperzelin lukittava virikoneisto. Peruskauraa sinänsä, mutta jo lavan kieltenpitimessä törmää herra Levinsonin aivoituksiin.

Kieltenpidin, tuttavallisemmin ehkä string tree, on nimittäin jousikiinnitteinen ja täten portaattomasti säädettävissä korkeussuunnassa (Adjustable Tension Guide). Kaulan kiinnityksestä käytetään termiä Tapered Neck Joint, mikä tarkoittaa helpompaa pääsyä ylimmille nauhoille. Kitaran vibratalla kulkee nimellä Falcon Tremolo. Tämä kahden blokin järjestelmä, teräs/messinki (Double Block System) sallii kammen käytön myös ylöspäin, vaikka talla lepääkin runkoa vasten. Mahdollinen katkennut kieli ei heilauta virettä. Tallan kruunaavat teräksiset rullapalat.

Ja sähköosasto sitten? Gary Levinson on halunnut kitaran tarjoavan mahdollisimman monipuolisen soundipaletin. Tämän Blade-mallin HSS-mikkikattaus koostuu kahdesta hurinattomasta V-3 yksikelaisesta (Stacked Coil) ja tallan splitattavasta LH-55 humpparista (Bridge Humbucker). Mutta ei siinä kaikki. Passiivimikkien järjestelmään on rakennettu Levinsonin suunnittelema aktiivinen, säädettävä boost (Variable Spectrum Control).

Kitaran takana sijaitsevilla pienillä trimmeripotikoilla voidaan säätää keskialuetta, bassoa ja trebleä. Aktiiviboost kytketään mikkiswitchin vieressä sijaitsevalla 3-asentoisella miniswitchillä. Keskiasennossa boostilla ei ole vaikutusta ja kitara toimii kuten normi passiivijärjestelmä, myös mikäli 9V-patterista pääsisi virta loppumaan. Soundit ovat erittäin asialliset ja helposti hienosäädettävät. Tallamikin splittaus hoituu master tonen push-push kytkimellä.

Tämä kyseinen ’Misty Violet’ Blade RH-4 Classic vieraili Guitarworxissa perushuollossa ja nauhojen hionnassa. Varsin salonkikelpoinen ja hyväsoundinen sveitsinlinkkari!