WARMOTH TELECASTER THINLINE BASS by GUITARWORX!

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx

Eräs asiakkaistamme oli iltapuhteikseen tutkaillut Warmothin nettisivuja. Kuinka ollakaan, silmä oli pysähtynyt puuvalmiiseen Hollow Custom T Bass bodyyn, mutta ei ihan tavalliseen sellaiseen. Kyseinen versio on ensinnäkin Telecaster kitaran muotoinen, valmistettu mahongista, konstruktiona Thinline F-aukolla ja koko komeuden kruunaa musta tuplabindaus. Bodyn pintäkäsittely suoritettiin projektin aikana Guitarworxin toimesta erityisillä, musikaalisilla öljy/vahaseoksilla.

Mikkikattaus on PJ eli kaulamikin potero on Precision Bass mikille ja tallamikin vastaava Jazz Bass mikille. Valinnat osuivat Seymour Duncanin tuotantoon (Neck SPB-1 Vintage ja Bridge SJB-2B Hot). Potikoille (CTS A250K SS) on Rear Rout tyyliin kolme reikää bodyssä eli normipleksiä ei tarvita. Jakki (Switchcraft) sijoittuu kitaramallin tapaan bodyn sivuun. Kulmaplugin kanssa hyvinkin toimiva ratkaisu, kuten tunnettua.

Erilaista ja mahtavaa! No, entäpä sitten kaula? Pienen neuvonpidon jälkeen päädyttiin tilaamaan Warmoth Tele Bass kaula 10” radiuksella. Materiaali on näyttävää lämpökäsiteltyä vaahteraa (Neck Wood Roasted Flame Maple, Fingerboard Wood Roasted Flame Maple). Kaulassa on Super Bass Construction teräsjäykisteillä, profiili Slim Taper 34”. Nauhat SS 6105 ruostumattomasta teräksestä. Yläsatulaksi valikoitui Black Tusq XL ja otelaudan merkinnöiksi (Inlays + Side Dots) pimeässä loistava Moon Glow materiaali. Jotenka, nyt voi vetää hämärämmilläkin keikoilla.

Ja koska hieman mustalla linjalla oltiin, valittiin rautaosasto väritykseltään sen mukaan. Virikoneisto on saksalaisen Schallerin tuotantoa, kuten myös täysin säädettävä 3DH talla sekä hihnalukot. Potikoiden Gotoh nupit sekä kaulan Neck Plate ja Jack Plate tulevat Japanista, siis varsin kansainvälinen tapaus. Sähköosasto kytkettiin perinteiseen jazzarityyliin eli 2 x Volume + Master Tone. Asiakkaan mieltymyksestä kieliksi valittiin normi 45-105 Flat Wound kielisetti.

Ja sitten. Kaiken kasauksen, kytkentöjen ja säätöjen jälkeen oli aika koeponnistukselle. Erittäin sielukas paketti! Lämpöä, syvyyttä ja erottelukykyä sekä soundillisia vaihtoehtoja löytyy monenlaiseen vääntöön. Kaiken kukkuraksi, vastaavaa bassoa ei ihan ensi kädessä tule vastaan. Ainakaan kaupan hyllyltä.

Keep on Bassing!