WARMOTH CUSTOM P-BASS – THE TIGER’S EYE!

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworxkitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx

 

Eräs ainutkertaisiin ’one-of-a-kind’ bassoihin mieltynyt Guitarworxin asiakas otti yhteyttä uuden projektin tiimoilta. Kyseessä olisi Warmothin laatuosista kasattava, P-Bass osastoa edustava soitin. Mutta ei tietenkään mikään tavanomainen sellainen. Sehän sopii, ruvetaan ryhtymään.

Asiakas oli valmiiksi bongannut Warmothin sivuilta varsin kiinnostavan bodyn: ’Quilt Maple on Maple’ (loimuvaahtera/vaahtera). Mutta eipä tässä kaikki, tietenkään. Body on ensinnäkin ’Chambered’ (kammioitu) ja paraatipuoli edustaa kategoriaa ’Very High Grade Quilt Maple’. Pintakäsittely on Warmothin termein ’Tiger’s Eye’ ja taustapuolelta ’Tobacco Burst’.

Myös bodyn mikkijyrsinnät edustavat omaa osastoaan: kaulamikin poteroon sopii ’P-Bass Single Coil’ ja tallapositioon ’Jazz Bass Bridge’. Potikat (’JB style’) ruuvataan ’Rear Rout’ tyyliin suoraan bodyyn. Ja niin, bodyn kaulatasku on mallia ’Contoured Heel’ eli otelaudan ylimmillä nauhoilla on ilo operoida. Tämähän selvä…

Kaulan valinnan suhteen pidettiin nopea suunnittelupalaveri Guitarworxin kanssa. Lopputulemaksi muotoutui ’Tele Bass’ lavalla varustettu ’Slim Taper’ kaula, jonka rakennuspuuna toimii miellyttävä ja upeasointinen ’Wenge’ ja otelaudan materiaalina ’Ebony’ (eebenpuu).

Kaula edustaa Warmoth ’Super Bass’ rakennetta, jossa on teräsvahvikkeet. Nauhat ovat SS6150 eli ruostumattomasta teräksestä valmistetut sellaiset. Kaulan radius on kauttaaltaan 10”, yläsatula Graph Tech White Tusq XL. Kovin teknistä? Tottahan toki.

Kasausvaiheessa bassoon ruuvattiin Guitarworxin suosituksesta Seymour Duncan Quarter Pound mikit, CTS potikat, Gotoh 201 talla, Schaller virikoneisto ja tietenkin Switchcraft jakki. Ja mitenkäs pelittää? Jos nyt vaikka näppäilee perus-E sävelen, voi käydä kahvilla ja se soi edelleen kun palaat… Atakki hyvinkin napakka ja mikkien keskinäistä balanssia sekä/myös soittimen yleistä tonea (koskematta tonepotikkaan) voi hienosti säätää volapotikoilla.

Olipa hieno projekti! Laatupalikoista syntyy laatujälkeä.