A VERY SPECIAL TOP-NOTCH STRAT!

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx

Mitäpä jos rakennuttaisi Stratocasterin vain ja ainoastaan parhaista palikoista. Sellaisista, jotka sopivat omaan käteen ja makumieltymyksiin. Stratocasterin, jollaisia ei juurikaan tule vastaan millään kadulla tai kujalla. Siitähän tulisi mahtava peli, eikö?

Tällaiset ajatukset mielessään kitaristi ’X’ (nimi muutettu) lähestyi Guitarworxia. Intensiivisen neuvonpidon jälkeen kitaristiasiakas vetäytyi luolaansa tilaamaan sopivia osia projektiin. Guitarworxin suositusten pohjalta hankintalistalle päätyi kolme merkittävää tavarantoimittajaa: Warmoth (neck), Callaham (hardware) ja Lindy Fralin (pickups). Koska asiakkaan toiveena oli relikoitu body, osui valinta arvostettuun MJT pajaan (USA).

Tässä vaiheessa tarinaa valistunut lukija kysyy: noh, mitä päätyi hankintalistalle? Mainitun Warmothin kaulan/otelaudan materiaali on Bocote (’Mexican Rosewood’), profiili tuhti Boatneck, radius 10-16”, jumbonauhat 6100 SS ja yläsatula Tusq. Virikoneistona toimii Kluson-type koneisto Callahamin listoilta. Relikoituun MJT bodyyn (Swamp Ash) on ruuvattu Callaham Vintage Narrow setti kilkkeineen. Kaikki rauta on Callahamin ’Distressed’ osastoa eli ei ruvelle hakattua ja ruosteista, vaan tyylikkäästi ja toimivasti vanhennettua.

Sähköpuolella mikeiksi valikoitui Guitarworxin suosituksesta Lindy Fralin Vintage Hot set, tallamikissä potkua ja botnea lisää Fralin Baseplate. Potikat tietenkin CTS ja mikkiswitch OakGrigsby. Kattaukseen asennettiin alimman tone potikan paikalle Blender Pot ja volapotikkaan luonnollisesti Treble Bleed. Jotta näin.

Sitten ekat savut (koeponnistus). Pari syvää hengitystä ja menoksi. Se soi ja se soi… ja se edelleen soi. Akustinen klangi ja sustain ovat jostain ihan omalta planeetaltaan. Mikkien tuottama soundi on rapea, pureva, erotteleva, lämmin ja musikaalinen. Siis puhutteleva ja soittajaa inspiroiva. Sähköpoliittisten kytkentöjen ansiosta soundia on helppo muokata edelleen, tilanteen ja tarpeen mukaan.

Vanha kansanviisaus ’smakar det så kostar det’ pitää paikkansa tässäkin kohtaa. Silti tämän ainutlaatuisen Stratocasterin hinta kaikkineen jää uuden Fender Custom Shop version alle. Asiakkaan mukaan tätä kitaraa ei hankittu mahdollista jatkokierrätystä ajatellen, vaan omaan käyttöön. Mielenkiintoinen ja antoisa projekti. Mahtava peli? Jo vain eli vankasti kyllä.