QUALITY TELECASTER BUILD PROJECT!

Eräs Guitarworxin asiakas oli pidempään pohdiskellut mieleisensä Telecasterin rakentamista. Sen tulisi olla perinteinen, kevyt, hyväsoundinen ja helpposoittoinen. Ja eikun tuumasta toimeen eli tilaukset vetämään.

Puuosien tilauslistalle päätyivät MJT Custom Aged (Mark Jenny) valmistama kevyt relikoitu vintagetyylinen body (swamp ash) ja USA Custom Guitarsin valmistama täysvaahtera kaula (one-piece maple neck) 9.5” radiuksella ja Dunlop 6130 medium jumbo nauhoilla. Yläsatulan materiaaliksi valittiin asennusvaiheessa Tusq.

Hardwaren ja sähköpuolen listalle päätyivät korkeussäädettävä Gotoh HAP virikoneisto, Gotoh talla kompensoiduilla messinkisillä tallapaloilla (compensated brass saddles), CTS potikat (treble bleed), CRL 3-way switch ja Electrosocket jakkikuppi Switchcraftin jakilla. Mikkikattaukseksi valikoitui asiakkaan hyvien kokemusten perusteella Klein Nocaster setti (neck 7.1K ja bridge 8.2K).

Guitarworxilla oli ilo ja kunnia kasata ja säätää keppi. Tähän sisältyi myös otelaudan nauhojen plaanaus. Kitaran rakentaminen laatuosista on aina monella tapaa palkitseva projekti. Lopputulema oli tälläkin kertaa oletetusti positiivinen, mutta yllätti silti. Eli hyvään pyrittiin, mutta erinomaista pukkasi. Ja sehän ei haittaa…

MJT/USACG Telecaster on todella kevyt, olematta kuitenkaan kaulapainoinen. Kitaran luonnollinen klangi on uskomattoman syvä ja sustain pitkä. Vahvistettuna ollaan hymyssä suin suoraan osoitteessa ’Telecaster Territory’. Soundi on täyteläinen ja Telen tallamikin usein tyypillisestä kireydestä ei ole tietoakaan.

Kerta kaikkiaan hieno ja hyväsoundinen peli!

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx