MEET STRAT-O-SLIDECASTER!

Sarjamme ‘erilainen kattaus’ jatkuu. Vuorossa tällä kertaa putkitöihin suunniteltu ja modattu keppi. Asiakkaallamme oli villi ajatus mikkien sijoittelusta ja sähköjen soveltamisesta, aidossa ameriikan Fenderissä.

Guitarworxin vihjeestä asiakas päätyi tutustumaan tarkemmin Rautia Guitarsin valmistamiin kotimaisiin mikkeihin. Itse Veijo Rautian kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen kohdistui valinta kahteen 60-luvun soundia edustavaan stratomikkiin sekä Rautian näkemykseen vanhasta 50-60 lukujen Valco-mikistä (itse asiassa myös single-coil).

Uuden korkeamman yläsatulan valmistamisen ja tallapalojen säädön (20″ radius) ohella Guitarworx keskittyi modaamaan pleksiä S-H-S konfiguraatiolle. Mikkien lisäksi pleksiin ruuvattiin 5-way switch ja kolme potikkaa. Kytkennät tosin toteutettiin hieman eri tavalla.

Ylimmäinen potikka (kromattu Schaller-nuppi) on Valco-mikin vola, keskimmäinen musta nuppi on master vola ja alimmainen musta nuppi on stratomikkien (neck – bridge) tone. Näin voimakkaampaa Valcoa voidaan säätää halutulla tavalla. Molemmissa volapotikoissa on treble bleed. Talla on säädetty viidellä jousella kiinteäksi.

No miltä se soundaa? Tukevalla 13-56 kielisetillä aivan loistavalta! Erityisesti Valco herättää kunnioitusta, mutta myös Rautian stratomikit toimivat juuri niinkuin pitääkin. Mielenkiintoinen projekti! 

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx