IBANEZ BLAZER STRIKES AGAIN!

Japanilaisen Ibanezin valmistamat vaihtoehtoiset muunnelmat amerikkalaisen Fenderin klassisista kitaramalleista saavuttivat 80-luvulla huomattavaa jalansijaa soittajien keskuudessa. Hyvinä esimerkkeinä näistä toimivat Blazer-sarjan stratomallit. Saatavilla oli useitakin, myös superstratoiksi luokiteltavia kitaroita.

Lähes parikymmentä vuotta myöhemmin Ibanez päätti valmistaa parannetun Reissue-sarjan näistä soittimista. Tätä vain muutaman vuoden tuotannossa ollutta sarjaa edustaa Guitarworxin huollossa pistäytynyt upea, uudenveroinen Ibanez Blazer 21 BL1025, vuosimallia 1997. Kitara on valmistunut legendaariselta FujiGen-tehtaalta Matsumotossa, Naganossa.

Sarjansa kärkeä edustava BL1025 on saanut matkaansa hyvät geenit. Body eli suomeksi kitaran runko on valmistettu lepästä (Alder body) ja mukavan kaulan (neck) materiaaliksi on valikoitunut vakaudestaan tunnettu ’varttisahattu’ vaahtera eli Quarter Sawn Maple. Tässä huippumallissa kaula on saanut osakseen vielä kuusi ylimääräistä käsin suoritettua viimeistelyvaihetta ja öljykäsittelyä. Kitaran Compound Radius -otelauta on upeasyistä ruusupuuta (Rosewood fretboad).

BL1025 on varustettu grafiittisatulalla, Sperzelin (USA) valmistamilla portaittaisilla lukkovirittimillä sekä Wilkinsonin suunnittelemalla Gotoh VSVG -vibratallalla. Kaikki vibrankäyttäjän unelmia. Myös sähköpuoli on mielenkiintoinen, sillä kitaran HSH-mikkikattaus (Humbucker/Single coil/Humbucker) toimii soundillisesti poikkeuksellisen hyvin ja juohevasti.

Kaula- ja tallaposition täyskokoiset JL/Daisensei -humbuckerit on alunperinkin suunniteltu puolitettaviksi. Mikrofonien yksikelaisen soundin tuottava kela on rakennettu kuten aito yksikelainen eli Alnico-tankomagneetteja käyttäen. Kaulamikin (8.6K) toisen eli ruuvikelan alla vaikuttaa keraaminen magneetti ja tallamikin (16.3K) vastaavassa paikassa Alnico-magneetti. Kitaran keskimmäinen yksikelainen S3-mikrofoni (5.7K) on DiMarzion suunnittelema. Hieno ja tasapainoinen paketti.

Guitarworxin työlistalle kirjattiin perushuolto, kevyt nauhojen tasaushionta sekä tietenkin kielten asennus. Antoisa ja mieltä piristävä projekti. Ibanez Blazer on vaihtoehtoista stratoa  hakevalle varteenotettava valinta, kunhan kohdalle sattuu.

Rock on!

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx
Ibanez Blazer 21 BL1025 Reissue 1997