GIBSON MEMPHIS ES-345 TD ’59 REISSUE!

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx

Tämä tyylipuhdas Gibson Memphisin tehtaalta vuonna 2014 valmistunut, vuoden 1959 reissue ES-345 mallista kävi Guitarworxissa vierailulla. Työlistalle kirjattiin perushuolto, nauhojen kevyt tasausviilaus sekä uuden tallan asennus.

Kitaran viimeistely edustaa Gibson VOS (Vintage Original Specification) osastoa eli todella näyttää ja tuntuu vuoden 1959 soittimelta. Aikakauden mukaisesti yläsatula on nylonia ja tämä ES-345 on varustettu soundia muokkaavalla 6-asentoisella mono Varitone kytkimellä. Balansoimattomilla keloilla varustetut mikrofonit ovat varsin mietoja Gibson MHS (Memphis Historic Specification) malleja, kaula Alnico III magneetilla (7.3K) ja talla Alnico II magneetilla (7.8K). Rapean soundin takeena ovat 550K Ohmin potikat.

Entäpä sitten työlistalle merkitty tallan asennus? Tähän Gibsoniin asennettiin saksalainen ABM-talla, joka on tarkasti työstetty messinkipalasta (bell brass). Normaalitapauksessa (myös Gibsonin kohdalla) talla valetaan, jolloin sen vahvuus ei ole lähellekään samaa luokkaa ja materiaaliin voi jäädä pieniä soundia heikentäviä ilmakuplia. Työstetty talla ja tallapalat antavat napakan ja syvemmän soundin. Hyvinkin suositeltava parannus.

Kevyt ja hienosti resonoiva ES-345 jätti positiivisen ja vakuuttavan vaikutelman. Monipuolinen tuttavuus puoliakustisten ihmeellisestä maailmasta!