FENDER STRATOCASTER ‘IMPERIAL’ !

Tämä mukavasti ajan saatossa relikoitunut meksikolainen kävi Guitarworxissa muuntautumassa uuteen H-H tyyliin. Lähtökohtana oli rakentaa gilmourmainen look mustalla pleksillä, mutta yksikelaisten mikkien sijaan kahdella täysikokoisella humbucker mikillä (Humbucker-Humbucker). Ja vielä miedomman outputin sellaisilla.

Valinta osui arvostettuihin Lollar Imperial mikkeihin (neck A2 7.55K ja bridge A5 8.50K). Nämä ruuvattiin 3-kerros pleksiin, johon päätyi myös hieman erikoisempi sähköosasto. Kattauksessa on master volume (Treble Bleed), treble cut ja bass cut. Eli keskimmäinen potikka on normi tonepotikka, joka leikkaa ylätajuuksia. Sen sijaan alin potikka on bass cut, joka leikkaa alataajuuksia.

Kitaran alkuperäinen virikoneisto vaihdettiin samalla Fenderin lukittavaan koneistoon (staggered). Nyt kieltenvaihto sujuu kuin unelma ja vire pysyy kohdillaan entistäkin paremmin.

Tämän straton soinnin perusklangi oli jo aiemmin viilattu Guitarworxin toimesta. Yläsatulana Tusq, tallassa Callaham bloki ja tallapaloina String Saversit. Uudet mikit kruunaavat silti kokonaisuuden.

Jason Lollar on kiistatta eräs alansa huipuista. Näiden PAF-tyyppisten, normitehoisten Imperial mikkien soundi on ilmava ja monivivahteinen. Mitään tukkoisuutta tai nuhaisuutta ei ilmene missään käänteessä. Yhteinen nimittäjä on musikaalisuus.

Nyt kelpaa vetää paremmissakin kekkereissä! 

kitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworxkitarahuolto, bassohuolto, soitinhuolto, Espoo, Helsinki, kitara, basso, kitaran, basson, huolto, korjaus, säätö, asennus, vaihto, kytkentä, nauhojen, hionta, perushuolto, modaus, tuunaus, customkitara, fender, gibson, mikki, kitaramikki, kitaramikit, guitarworx